NEWS


BACK

Back to the seventies met DeWolff en de Harley-Davidson Seventy-Two

Rijswijk (NL) (25 april 2012) - Legendarisch motormerk Harley-Davidson en de vermaarde Nederlandse psychedelische bluesrockband DeWolff hebben besloten de handen ineen te slaan. Harley-Davidson stelt een Sportster Seventy-Two beschikbaar aan de band. In het kader van Harley’s Art of Custom-campagne heeft Pablo van de Poel, gitarist en zanger van de band, een eigen ontwerp gemaakt voor de tank en spatborden van de Seventy-Two.
Harley-Davidson en DeWolff staan beide voor een eigen gevoel en een eigen geluid. Harley-Davidson heeft een enorme historie en is met zijn tijd meegegaan. Door de samenwerking met DeWolff richt het motormerk zich sterker op een jongere generatie.

DeWolff is een jonge psychedelische bluesrockband met een zeer volwassen seventies sound. Ze hebben één EP en twee succesvolle albums uitgebracht. In juni 2012 komt hun vierde cd uit: DeWolff IV. De speciaal voor DeWolff aangepaste Seventy-Two is een klassiek jarenzeventigmodel chopper, compleet met ‘apehanger’-stuur, karakteristieke Harley-Davidson ‘peanut’-brandstoftank, spatborden, soloseat en whitewall-banden.

“Dit is een prachtige samenwerking. Harley-Davidson past heel goed bij DeWolff en waar de band voor staat”, zegt Ron Engelen, manager van DeWolff. “Helemaal fantastisch is, dat er nu een unieke DeWolff-bike is, die verrassend goed past bij het imago van de band.”

“Harley-Davidson heeft gekozen voor een partnership met de mannen van DeWolff, omdat we allebei een compleet eigen gevoel en geluid hebben”, zegt Jarno Middelbosch, Marketing Manager van Harley-Davidson Benelux. “Als geen andere band weet DeWolff een authentieke seventies sound op verrassend eigentijdse manier te presenteren. Wij zagen meteen parallellen met onze nieuwe Seventy-Two. Een bike die qua vormgeving op de jaren zeventig van de vorige eeuw is geïnspireerd, maar tegelijkertijd een heel moderne motorfiets is, waarmee we een jongere generatie proberen aan te spreken. Daar past zowel de muziekstijl als de persoonlijke stijl van DeWolff erg goed bij.”  

TERUG NAAR BOVEN   PRINTVERSIE