NEWS


BACK

20.000 'Easy Riders' bezoeken Harley Days Kroatië 20th Annual European H.O.G. Rally

Rijswijk (NL) (1 juni 2011) - Ruim 65.000 bezoekers en 20.000 motoren lieten Biograd afgelopen zondag achter zich, na de afsluiting van één van de grootste Harley-Davidson Events ooit in Europa.

Een fantastische sfeer, indrukwekkende Harley-Davidson motoren, ononderbroken geronk van motoren, entertainment, rockconcerten en leren kleding typeerden het voor iedereen toegankelijke spektakel, georganiseerd door Harley-Davidson Europe en de stad Biograd. Vier dagen lang bezochten motorrijders uit heel Europa (van Portugal tot Finland) de streek van Dalmatië. Zelfs motorrijders uit de Verenigde Staten, Brazilië, Zuid-Afrika, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië bezochten het evenement. De gasten reisden in grote getale af naar de hotels, restaurants en bars. Ook de plaatselijke winkeliers hebben erg genoten van deze vier dagen durende Rally.

Het hoogtepunt van het evenement was de Harley-Davidson parade op zaterdag, waarin 3.000 motorrijders van Zadar naar Biograd reden. De organisatie zorgde voor talrijke gratis activiteiten en entertainment voor de bezoekers. Zo stelde de Harley-Davidson Expo de meest recente modellen van de motorfietsen tentoon, terwijl gegadigden een gratis testrit met een Harley-Davidson konden maken. Ook muziek ontbrak niet, met twee podia met live entertainment en verschillende Europese bands die werden bijgestaan door de Kroatische band Prljavo kazaliste.

De Custom Bike Show, die op vrijdag plaatsvond in Zadar op de spectaculaire “Salute to the Sun” (Zonnegroet), trok vele geïnteresseerde motoreigenaars aan die met hun machine meedongen voor een eerste of tweede plaats in één van de tien categorieën. Dit jaar werd de klasse “Beste Custom Harley” gewonnen door Tomaz Capuder uit Slovenië, die zijn kans zal wagen tijdens het prestigieuze wereldkampioenschap in Sturgis, in de Verenigde Staten.

In de ritten die door het Kroatische H.O.G. (Harley Owners Group) Chapter Pleter waren uitgestippeld, bezochten motorrijders het Krka National Park en de steden Primosten, Trogir en Split, terwijl de Ladies of Harley (L.O.H) genoten van de “Paska cipka” toer. Dankzij het gedetailleerde routeplan dat door de organisatoren werd voorzien, konden motorrijders op eigen houtje de Kroatische kust ontdekken, de nabijgelegen eilanden en het Plitvice National Park. Op de afsluitende ceremonie op zaterdag werden prijzen uitgereikt aan verschillende H.O.G. leden, zoals de prijs voor de Verste Reis voor David Tasker uit Saoedi-Arabië die met zijn Harley 6.321 km reed van Ryad naar Biograd. De prijs voor de Oudste Motorrijder op het evenement ging naar de 81-jarige Dhr. Ten Bruggencate uit Nederland. De Rally werd vervolgens afgesloten met een onvergetelijke vuurwerkshow.

“De Croatian Harley Days overstegen al onze verwachtingen, met fantastisch weer, ontzettend veel bezoekers en een ongelooflijke sfeer. We zijn ook heel tevreden over de plaatselijke politiediensten die erg vriendelijk waren en goed meewerkten. We zijn buitengewoon blij dat we naar Kroatië gekomen zijn. Het was echt wel een avontuur voor ons én voor onze leden die we weer een reden hebben geboden om te rijden. De leden van de Harley Owners Club gaven ons uitstekende feedback over het evenement en we kunnen concluderen dat Biograd waarschijnlijk de beste locatie ooit was voor een H.O.G. Rally”, zei Nigel Villiers, Director of International Customer Experience, Harley-Davidson Europe, Middle East & Africa.

Deze Rally heeft echt een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de plaatselijke economie. Sommige schattingen geven aan dat de bezoekers aan het evenement voor miljoenen euro’s hebben uitgegeven. Dit was een uitzonderlijke promotie voor het Kroatische toerisme en veel opgetogen gasten hebben al gezegd dat ze zeker zullen terugkomen.

De plaatsvervangende burgemeester van Biograd, Marijan Stopfer kwam tot de volgende conclusie: “Ik ben uitermate tevreden dat onze stad zo veel bezoekers en motorrijders uit de hele wereld kon verwelkomen. Op vrijdag- en zaterdagavond bevolkten ruim 65.000 mensen Biograd en dat was de eerste keer dat er zo veel mensen aanwezig waren. Drie dagen lang sliep de stad niet, de gasten vermaakten zich uitstekend en we hebben laten zien dat Biograd en Dalmatië weten hoe ze mensen moeten ontvangen. We zijn vereerd dat we de kans kregen om deel te nemen aan dit evenement en we zijn opgetogen dat Biograd de verwachtingen van de H.O.G. leden heeft overtroffen. We hopen dat dit evenement uitgroeit tot een traditie.”

Harley-Davidson organiseerde de “Harley Days” en de Europese H.O.G Rally® voor de allereerste keer in Kroatië. Zulke evenementen worden georganiseerd op aantrekkelijke locaties door heel Europa en over haar grenzen heen. Villach, Wenen, Barcelona, St. Tropez, Berlijn en Hamburg zijn maar enkele locaties van rally’s die worden bezocht door Harley-eigenaars en worden georganiseerd door Harley-Davidson Europe en de H.O.G., om motorrijders een ‘Reden om te Rijden’ te bieden en een kans om andere motorrijders en gelijkgezinden te ontmoeten. Na de Harley Days in Kroatië is het volgende Harley evenement de Benelux H.O.G. Rally 2011 in Leeuwarden èn het Ireland Bike Fest, van 3 tot 6 juni 2011.

Kijk op www.hogeuropegallery.com/hog-photo-galleries/ voor foto’s van de 20th Annual European H.O.G. Rally 2011.

TERUG NAAR BOVEN   PRINTVERSIE