Wat is ervoor nodig?

Hartelijk dank voor jouw interesse in het dealership van Harley-Davidson® motoren! Zoals je hebt gezien, biedt Harley-Davidson Motor Company zijn authorised dealer:

 • Zeer exclusieve motoren, lifestyle en aanverwante producten
 • Uitgebreide research and development
 • Veelzijdige trainingen en managementondersteuning
 • Ondersteunende marketingprogramma's
 • Nationale reclamecampagnes, shows en events
 • Harley-Davidson University, Service Schools en volledige technische ondersteuning
 • Productgaranties
 • Een competente, enthousiaste en gemotiveerde staf die je ondersteunt
 • En veel, veel meer!

En zo helpen wij onze klanten hun dromen te vervullen. Dat resulteert in enthousiaste en trouwe klanten van onze merken. Als jij denkt dat je hebt wat nodig is om een van onze Authorised Dealer te worden, lees dan het onderstaande zorgvuldig door. Dan weet je wat je moet om er één te worden.

Mogelijkheden Voor Dealerships

Locatie van nieuwe dealerships – Harley-Davidson doet marktstudies in het hele land om na te gaan waar de markt behoefte heeft aan een nieuwe dealership. Als een open ruimte is geïdentificeerd, dan kun je het Dealer Aanvraagformulier (PDF) invullen, met daarbij duidelijk jouw specifieke interessegebied. Harley-Davidson doorzoekt zijn interne database met prospecten en adverteert in de plaatselijke kranten om interviews te houden met potentiële kandidaten.

Al onze dealer zijn zelfstandige bedrijven. Elke dealer opereert onder een contract met Harley-Davidson Benelux voor de verkoop van Harley-Davidson® motoren, Finance and Insurance (F&I), Parts & Accessories, en MotorClothes® kleding en verzamelobjecten.

Relatie Met Harley-Davidson Benelux

Al onze dealers zijn zelfstandige bedrijven. Elke dealer opereert onder een contract met Harley-Davidson Benelux voor de verkoop van bepaalde Harley-Davidson® motoren, Finance and Insurance (F&I), Parts & Accessories, en MotorClothes® kleding en verzamelobjecten.Financiële Vereisten

Naast de investeringen die nodig zijn voor een dealership, heeft Harley-Davidson Benelux ook duidelijke financiële verwachtingen van de toekomstige dealer. Deze financiële vereisten garanderen de sterkte van de kandidaat en de duurzame groei van het bedrijf. Bij de evaluatie van een Dealer Aanvraagformulier verwacht Harley-Davidson een nettokapitaal van 500.000 Euro en een bedrag van 250.000 Euro in liquide middelen.

Verkoop van bestaand dealership - Dit bedrag varieert naargelang van de vraagprijs van de huidige dealer. Daarnaast heeft Harley-Davidson Benelux investeringsvereisten en debt-to-equity criteria voor de overname, die van invloed zullen zijn op de uiteindelijke investering.

Evaluatieproces

Wanneer we een Dealer Aanvraagformulier (PDF) ontvangen dat aan onze eisen voldoet, word je opgenomen in onze database. Daarna nemen we contact met je op om in te gaan op jouw aanvraag.

Het indienen van je Dealer Aanvraagformulier is slechts de eerste stap in een toetredingsproces, en je bent pas een Harley-Davidson dealer als je officieel erkend bent en het Dealer Contract door beide partijen is ondertekend.

Als je vragen hebt, dan kun je altijd bellen naar +31 (0)71 5813743 en dan word je doorverwezen naar een van onze medewerkers. Onze gebruikelijke kantooruren zijn van 9 tot 17.30 uur.

Nogmaals bedankt voor je interesse in Harley-Davidson Motor Company. We kijken uit naar je Dealer Aanvraagformulier.Eerste Drie Vragen

Lees voordat je verder gaat de eerste drie vragen over het dealership en neem zeker een kijkje bij de volledige lijst van Frequently Asked Questions.

 • Q

  AIk heb een stuk grond en een gebouw op de perfecte locatie en ik wil graag een dealership openen.  A

  Harley-Davidson doet zijn eigen marktstudies naar de uitbreiding van het dealernetwerk. Op die manier kan het bedrijf veel marktgebieden op dezelfde manier beoordelen en zo consistente en nauwkeurige resultaten bereiken. Op basis van de resultaten van die studies selecteert Harley-Davidson de markten en locaties waar nieuwe dealerships zullen komen.

 • Q

  AIk wil alleen Harley-Davidson kleren en/of parts and accessories verkopen.  A

  Harley-Davidson producten worden exclusief verdeeld via authorised, full-line dealerships. Alleen deze full-line dealers kunnen bijkomende locaties openen die gespecialiseerd zijn in MotorClothes® kleding, verzamelobjecten en Genuine Motor Accessories.

 • Q

  AIk ken een stad waar ik graag een dealership zou openen en waar de markt volgens mij onderbediend is.  A

  Harley-Davidson doet zijn eigen marktstudies naar de uitbreiding van het dealernetwerk. Op die manier kan het bedrijf veel marktgebieden op dezelfde manier beoordelen en zo consistente en nauwkeurige resultaten bereiken. Op basis van de resultaten van die studies selecteert Harley-Davidson de markten en locaties waar nieuwe dealerships zullen komen.


Dealer Aanvraagformulier Invullen

Voor een snelle afhandeling van je aanvraag laat je alle potentiële investeerders het Dealer Aanvraagformulier (PDF) volledig invullen. Bij het ontbreken van gevraagde informatie word je Dealer Aanvraagformulier geweigerd.

We moeten volledige Dealer Aanvraagformulieren ontvangen van alle partners, beambten en/of andere personen die een financieel of eigendomsbelang in het voorgestelde dealership zullen hebben. Indien nodig kun je de formulieren kopiëren.

Onthoud ook dat we naast onze minimale financiële, persoonlijke en zakelijke vereisten, ook verlangen dat een meerderheidseigenaar van meer dan 50% zich verbindt tot een fulltime en on-site management van het dealership. Als je op dit moment al een bedrijf hebt, geef dan aan hoe je van plan bent om iemand anders de volledige zeggenschap over het dagelijkse management van je huidige bedrijf te geven.


Dealer Application Form (PDF)