NEWS


BACK

Harley-Davidson rijders genieten van een perfect weekend

Rijswijk (NL) (7 juni 2011) - H.O.G. Benelux Rally Friesland

De 11e H.O.G Benelux Rally (Harley Owners Group) vond afgelopen weekend plaats in Leeuwarden. Bijna 1500 deelnemers kwamen naar het gastvrije Friesland en namen deel aan de Rally, die dit jaar georganiseerd werd door het H.O.G. Lakes Chapter Holland.

Onder zomerse temperaturen liep op vrijdag het rallyterrein op camping ‘De Kleine Wielen’ al vol. Deelnemers vanuit vele landen, zoals België, Luxemburg, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Scandinavië en zelfs de V.S. hadden de reis in de stralende zon naar Leeuwarden gemaakt. Het H.O.G. Lakes Chapter bleek een perfecte gastheer en de organisatie was tot in de puntjes verzorgd. “Wij willen onze gasten alleen maar met een grote glimlach rond zien lopen, alles moet goed geregeld zijn” aldus Dick Baas, Director van het Lakes Chapter Holland. En dat wist hij met zijn chapterleden en vele vrijwilligers helemaal waar te maken.

Met veel bands als de PRB-Experience, Van Wieren, AC/Daisies, Edlims, Shanty Choir en vele anderen werd de toon al vroeg gezet in de grote feesttent. Het Lakes Chapter Holland had zich tot doel gesteld een visitekaartje voor de provincie Friesland af te geven en met succes! Oude tradities zoals de Elfstedentocht (die door de leden van het Lakes Chapter Holland in een prachtige route voor de motoren was uitgezet) waren vooral voor de vele buitenlandse bezoekers een ‘must’ om te proberen, evenals het eten van echt Fries Suikerbrood en het lopen op Friese klompen!

De H.O.G. Benelux Rally was bovendien de perfecte gelegenheid voor de aftrap van een bijzondere samenwerking tussen Harley-Davidson, de Vereniging Spierziekten Nederland en de MDA (Muscular Dystrophy Association) onder het motto ‘Geef Kracht!’. ‘Gezonde spieren spannen zich in voor zieke spieren’ is de insteek van de ‘Geef Kracht!’ campagne. Het Amerikaanse merk Harley-Davidson zet zich al jaren in voor mensen met een spierziekte. De oorzaak daarvoor ligt in de eigen fabriekshistorie: één van de Harley broers - medeoprichters van het concern - overleed vroegtijdig aan een spierziekte. De erfgenamen verleenden vervolgens toestemming voor het gebruik van de merknaam onder voorwaarde dat het bedrijf Harley-Davidson structureel zou bijdragen aan verbetering van de omstandigheden voor mensen met een spierziekte.

In de Verenigde Staten is de betrokkenheid al jaren ‘a way of life’ voor Harley-Davidson. In Europa zet de vrijwilligersorganisatie MDA (Muscular Dystrophy Association) Europe zich op evenementen van Harley-Davidson in voor de werving van fondsen ten behoeve van de spierziektenzaak. Patiëntenvereniging VSN, MDA Europe en Harley-Davidson Benelux hebben nu de handen ineengeslagen om het Amerikaanse model naar Nederland te halen. Vanaf nu zullen zij intensief samenwerken door middel van een uitgebreide informatievoorziening over en weer en een scala aan fondsenwervende activiteiten om geld binnen te halen voor onderzoek en hulp bij spierziekten.

Verder werd op zaterdag door iedereen de kans om het mooie Friesland te verkennen volop benut, waarbij aan het eind van de middag het Rallyterrein weer volstroomde. De bezoekers van de H.O.G. Benelux Rally werden getrakteerd op vele goede livebands, met tussendoor een enorm vuurwerk dat door de sponsorende Harley-Davidson Dealer H-D Point uit Leeuwarden werd aangeboden om hun tienjarig jubileum te vieren.

Zondagmorgen werd traditiegetrouw de parade gereden. Dreigende luchten doemden op terwijl de vele honderden Harley’s naar het centrum van Leeuwarden vertrokken. Onderweg barstte de regen los maar dat weerhield hen er niet van om vrolijk en enthousiast naar het massaal toegestroomde publiek te zwaaien. Een mooie afsluiting van een perfecte H.O.G. Benelux Rally.

TERUG NAAR BOVEN   PRINTVERSIE