ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ HARLEY-DAVIDSON®ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

  ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

  Η αγορά της μοτοσικλέτας την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα ήταν πολύ μεγάλη. Το 1907 υπήρχαν περισσότεροι από 40 κατασκευαστές στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι κατασκεύαζαν και εμπορεύονταν μοτοσικλέτες. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν η κατασκευάστρια εταιρία Indian Hendee Manufacturing, η οποία είχε καταξιωθεί ως η υπερδύναμη της βιομηχανίας κατασκευής μοτοσικλετών. Οι ιδρυτές της Harley-Davidson και οι δέκα τρεις υπάλληλοί τους ήξεραν τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν.

  ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ

  Το 1907 ήταν μια κρίσιμη χρονιά για τη Harley-Davidson. Ο William A. Davidson μπήκε στην εταιρία για να βοηθήσει τους αδερφούς του Arthur και Walter, μαζί με τον William S. Harley. Η εταιρία ιδρύθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου και πούλησε τις πρώτες της μετοχές στους υπάλληλους και στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Αλλά η πιο πρωτοποριακή απόφαση που πάρθηκε ήταν η δημιουργία εξουσιοδοτημένων καταστημάτων, σε μεγάλη κλίμακα. H Harley-Davidson έχει την υποστήριξη εξουσιοδοτημένων καταστημάτων από τότε που ο Charles Lang ξεκίνησε το πρώτο κατάστημα στο Σικάγο το 1904. Και φυσικά οι πιο έξυπνοι και επιτυχημένοι κατασκευαστές αναγνώρισαν ότι τα εύκολα προσβάσιμα εξουσιοδοτημένα καταστήματα που λειτουργούν από εκπαιδευμένο και αφοσιωμένο προσωπικό, μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ μικρής και μεγάλης κλίμακας πωλήσεων. Τα επόμενα χρόνια απέδειξαν σε πολλές περιπτώσεις ότι το μέγεθος και η δύναμη του δικτύου εξουσιοδοτημένων καταστημάτων μιας εταιρίας, έκανε τη διαφορά μεταξύ επιβίωσης και χρεοκοπίας.


  Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισαν να υπενοικιάσουν περίπτερο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Σικάγο τον Νοέμβριο του 1907, με σκοπό να βρουν νέους Αντιπροσώπους. Για να προσελκύσουν υποψήφιους Αντιπροσώπους, πρόσφεραν ειδικά πακέτα με τιμές που μειώνονταν με κάθε επιπλέον μοτοσικλέτα που αγόραζαν. (Στην 5η μοτοσικλέτα που αγόραζε ο Αντιπρόσωπος κέρδιζε έκπτωση 30 δολαρίων).

  Η ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

  Ο ιδρυτής της εταιρίας και μετέπειτα Διευθυντής Πωλήσεων Arthur Davidson αναχώρησε με μια μονοκύλινδρη Harley-Davidson για την Νέα Αγγλία, για να ξεκινήσει μια πιο επίσημη και επιθετική προσέγγιση υποψηφίων Αντιπροσώπων. Μέχρι το τέλος του 1908, ιδρύθηκαν εξουσιοδοτημένα καταστήματα σε Νέα Υόρκη, Σικάγο, Φιλαδέλφεια, Ατλάντα και Νιούαρκ, καθώς και σε πολλές ακόμη πόλεις.


  Στο τέλος του 1912, περισσότερα από 200 εξουσιοδοτημένα καταστήματα Harley-Davidson λειτουργούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και ιδρύθηκε το πρώτο Δίκτυο Αντιπροσώπων στην Ιαπωνία. Οι Ευρωπαϊκές πωλήσεις ξεκίνησαν με την ίδρυση γραφείου στο Λονδίνο το 1914, το οποίο λειτουργούσε ως ο Κλάδος Εξωτερικού της εταιρίας. Το Λονδίνο τελικά ανέλαβε όλες τις πωλήσεις εκτός της Βόρειας και Νότιας Αμερικής.

  Η ΠΕΛΑΤΟ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

  Από το 1916, ο Άρθουρ έπρεπε νοητά να διαιρέσει το έθνος σε περιοχές, με ένα αντιπρόσωπο του εργοστασίου να λειτουργεί ως σύνδεσμος σε κάθε περιοχή. Οι αντιπρόσωποι αργότερα έγιναν γνωστοί ως Διευθυντές Περιοχής. Ήταν επίσης από το 1912 έως το 1916 που η εταιρία εξέδωσε το περιοδικό "The Harley-Davidson Dealer" στα άρθρα του οποίου περιλαμβάνονταν από τα βασικά του σχεδιασμού ενός καταστήματος μέχρι περίπλοκα εξαρτήματα κινητήρων. Το πιο σημαντικό για το "The Harley-Davidson Dealer" ήταν η έμφαση στο ότι η εμπιστοσύνη είναι κάτι το οποίο δεν χαρίζεται, αλλά πρέπει να κατακτηθεί.

  ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

  Tο 1920, υπήρχαν ήδη περίπου 2.000 εξουσιοδοτημένα καταστήματα σε 67 διαφορετικές χώρες, μόλις 16 χρόνια από τότε που ο C.H. Lang αποφάσισε να συνεργαστεί με μια μικρή εταιρία από το Μιλγουώκι. Κατά τη δεκαετία του 1920 οι πωλήσεις εξωτερικού είχαν φτάσει στο 75% των πωλήσεων που γίνονταν στο εσωτερικό. Η Harley-Davidson ήταν μια παγκόσμια δύναμη στη βιομηχανία της μοτοσικλέτας.

  ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΜΑΡΚΑ

  Χωρίς το δίκτυο των παθιασμένων αντιπροσώπων, η Harley-Davidson δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στην μεγάλη κρίση και πιθανότατα θα είχε ναυαγήσει στις απαιτητικές ημέρες, στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980.


  Είναι μια σχέση που όχι μόνο άντεξε στις δυσκολίες, αλλά καθορίστηκε και από μια κοινή κληρονομία. Χωρίς την ύπαρξη του δικτύου αντιπροσώπων, η Harley-Davidson θα ήταν μια απλή υποσημείωση στην ιστορία της μοτοσικλέτας.

  ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ DEALER

  Είστε έτοιμος να κάνετε το επόμενο βήμα; Η Αίτηση υπαγωγής στους υποψήφιους αντιπροσώπους είναι διαθέσιμη τώρα.
  Λήψη Αίτησης